Proces
De meest gangbare verwerkingsmethode gebeurt met elektrostatisch spuiten. De voorbehandelde producten worden daarbij elektrisch geaard en het poeder wordt via een luchtmengsel naar het object verneveld.  Het spuitpistool geeft het poeder een negatieve elektrische lading mee d.m.v. de zogenoemde ‘corona-oplading’. De poederdeeltjes laten zich door het geaarde object aantrekken en slaan daarop neer. Hierdoor wordt ook deels de achterzijde van het voorwerp met poeder bedekt. Vervolgens gaan de werkstukken met daarop verstoven poederlak in een oven, ingesteld op een temperatuur tussen 140°C tot 220°C, afhankelijk van het type poeder. Dit thermisch traject bestaat uit een opwarmfase, waarbij de poederlakdeeltjes gaan uitvloeien. In een vervolgfase wordt het poeder in de oven uitgemoffeld – dit noemt men crosslinking of vernetting – zodat er een gesloten en harde laag ontstaat van circa 60 micron dik (voor een 1-laagssysteem).

Resultaat
Het resultaat is een corrosie-werende en esthetische oplossing met een hoge UV-bestendigheid, een kleurrijk en esthetisch uiterlijk, slag- en slijtvast en met een lange levensduur. Uitstekend geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Een bijkomende voorbehandeling (Seaside – lees verder) gecombineerd met een 2-laagssysteem biedt uw werk  zelfs in agressieve (buiten)omgeving een uitstekende bescherming.

Gebruik
Poedercoaten is breed toepasbaar en zorgt voor een optimale bescherming, een mooie kleur en geeft een bijzondere uitstraling aan uw producten (structuurpoeders en metallics). Gepoedercoate producten kunt u terugvinden in allerlei branches waarin we actief zijn zoals gevelbouw, ramenbouw, scheidingswanden, hekwerken, zonweringen etc.

Milieuvriendelijk
Poederlak bevat geen oplos- en of verdunningsmiddelen. Verder is het vrij van zware metalen. Bij het poederlakproces komen geen oplosmiddelen vrij. Bovendien kan niet verbruikt poeder opgevangen en hergebruikt worden.

 
 
Bel mij