Een juiste voorbehandeling vormt de basis van de kwaliteit van het eindproduct. De chemische voorbehandeling  bij Deege Coating Moerdijk heeft als doel het oppervlak van het werkstuk geschikt te maken voor het aanbrengen van een poedercoating.

Duurzame voorbewerking

Als één van de eerste coaters in Europa heeft Deege Coating Moerdijk al meer dan 15 jaar geleden gekozen voor een duurzame en milieubewuste voorbewerking en afwerking van haar producten. Zo hanteren wij een chroomvrije voorbehandeling. Als hechtingslaag gebruiken we een door Qualicoat goedgekeurde voorbehandeling (het zirconiseren) i.p.v. chroom-6-houdende chemie (het chromateren). Chroomvrije voorbehandelingen hebben geen nadelen m.b.t. milieu en ARBO. Het gebruik van chromateren bij de meeste oppervlaktebehandelingen wordt op korte termijn aan banden gelegd. Het niet langer toepassen van chroom-6 op gecoate producten heeft als bijkomend voordeel dat het recyclen van aluminium producten een stuk eenvoudiger, goedkoper en dus interessanter is.

Dompelen en sproeien

Deege Coating Moerdijk beschikt over 2 productielijnen. Een semi-automatische lijn met een sproei-voorbehandeling en een service-lijn, waarbij de goederen door een reeks baden geleid worden.

De chemische voorbehandeling

Stap voor stap beschreven. Lees meer

De chemische voorbehandeling
 
 
Bel mij